Filosofavimai

Diskusijos apie asmeninį gyvenimą
Skelbti atsakymą
Vartotojo avataras
Trolis gumis
Crowbar Master

Standartinė Trolis gumis » 2005 02 23 21:09

nu jo, fizika ziauriai atsilikus, tik ir reikia mokytis apie rubininius lazerius, elekrtos sroves isskyrima is plazmos(visiskai jonizuotu duju), kai magnetiniu lauku veikiant plazmos srauta susidaro potencialu skirtumas - itampa :lol:
siaip elektros srove puslaidininkiuose - ziauriai pasenus sritis, tik visa kompiuteriu pramone an to laikosi.
O pilietinis ugdymas ir yra tam, kad priprastum prie smegenu plovimo.
apskritai kaip pastebejau, nesistengi mokykloj izvelgt nieko gero, kas yr tikrai labai blogai.
man paciam lietuviu literatura pries pora metu buvo suxxx. turejau tokia nuomone - kam tas analizavimas tekstu?ka tas duoda realiai?arba pvz negi autorius rasydamas koki eilerasti galvojo, kad ten to eilerascio paslepta mintis bus kokia nors ten ypatinga, kad kiekvienas ivaizdis bus toks svarbus. kad kiekvienas taskas, padetas vienoj ar kitoj vietoj, lems to eilerascio lyrini vyksma?
siaip galvojau nachren tas reikalinga? bet ismokau viena ziauriai vertinga dalyka - analitini mastyma. kiek daug geru minciu kartais kyla is netgi kokio siaip nepastebimo dalykelio. kartais jauciuos mazdaug ziuriu filma koki psichologini ir jauciu kaip idejos uzplusta galva....
Toliau:
Kodel galvoji, kad nebaigsi mokyklos ir neistosi i universiteta ar dar ka nors? pats auksciau rasei kad nori kazko pasiekt, tobulet. gal galvoji kad be tavo paties pastangu viskas savaime ir ivyks? aisku, kad ne! linkiu optimistiskumo. vien negatyviom mintim visko nepasieksi.

Vartotojo avataras
pk10
prarasta siela

Standartinė pk10 » 2005 02 23 21:26

del literaturos tai as suprantu del ko reike analizuot bet nesuprantu as pacios programos kuri tik atbaido nuo literaturos kuri tau tik kisa mastimo kripti, tipa ir tt. ir dar, del to kad kazkuo tapceu as tikrai dirbu ir nieko nesitikiu is kitu bet ka as galiu padaryt jei ne viskas nuo manes priklauso, o pozityvaus mastymo as visai nenoriu as is esmes esu pries vien geru savybiu matyma
You say it's not the real world,
Though it seems so real to me.

Vartotojo avataras
Trolis gumis
Crowbar Master

Standartinė Trolis gumis » 2005 02 23 21:36

nepamates blogos savybes nepazinsi gerosios. tas tai teisybe.
bet blogos mintys galiausiai slegia ir paveikia zmogu.

Vartotojo avataras
Alastor
rašytojas profesionalas
rašytojas profesionalas

Standartinė Alastor » 2005 02 23 21:49

Juk musu mokyklos vadinamos bendrojo lavinimo mokyklomis todel jose ir tesuteikia bendru ziniu apie pasauli ir nereikia ieskot ko nors ten gilesnio tai tik pirmas zingsnis mokymosi, nes mokymasis vyksta vis gyvenima.
“The Lord of Murder shall perish, but in his doom he shall spawn a score of mortal progeny.
Chaos shall be sown from their passage…”
- So sayeth the wise Alaundo

Vartotojo avataras
pk10
prarasta siela

Standartinė pk10 » 2005 02 23 21:54

apie mokymasi visa gyvenima tu gali aiskint sovietinem reliktam o mano nuomone tai mus mokykloj ruose ne gyvenimui o studijom, nesvarbu ka tu studijuosi jei mokykloj viska tu mokeisi padoriai tai gali studijuot bet ka , mano nuomone tai gan blogai nes mus pagrinde moko teorijos o ne praktikos

Vartotojo avataras
Alastor
rašytojas profesionalas
rašytojas profesionalas

Standartinė Alastor » 2005 02 23 21:59

pk10 rašė:apie mokymasi visa gyvenima tu gali aiskint sovietinem reliktam o mano nuomone tai mus mokykloj ruose ne gyvenimui o studijom, nesvarbu ka tu studijuosi jei mokykloj viska tu mokeisi padoriai tai gali studijuot bet ka , mano nuomone tai gan blogai nes mus pagrinde moko teorijos o ne praktikos
Ne visur as dabar mokausi tarptautinio bakalaureato sistemoj ir mokausi tik 6 dalyku todel daug daugiau reikalingu pamoku ir maziau demesio i kalima o daugiau i mastyma, priesingai lietuviskam modeliui.
O mokymasis tikrai vyksta visa gyvenima tik kaskart kitaip. Juk mokaisi ne tik mokykloj ar studijuodamas. Ir jei baigsi mokintis baiges studijas gyvenime tikrai daug nepasieksi.
“The Lord of Murder shall perish, but in his doom he shall spawn a score of mortal progeny.

Vartotojo avataras
Trolis gumis
Crowbar Master

Standartinė Trolis gumis » 2005 02 23 22:02

jeigu visus vienodai mokytu praktikos, tai ko gero robotu visuomene pasidarytu. vat dabar moko teorijos, kuria kiekvienas savaip supranta, ir savaip panaudoja praktikoj.

Vartotojo avataras
pk10
prarasta siela

Standartinė pk10 » 2005 02 23 22:05

tai tau gerai alastor kai tu taip mokaisi o man gyvenancem aukstaitijos gludumoj?
aciu dievui yra profilevimas tai jau zinau kad atsisakysiu kai kuriu nesamoniu taceu vis tiek islieka labai daug nesamoniu ir nori nenori gyvent reik... ir praktika turi but kombinuojama su teorija tik taip mano nuomone bus gautas maksimalus rezultatas

Vartotojo avataras
egliukas
profesionalas
profesionalas
Susisiekti:

Standartinė egliukas » 2005 02 24 12:20

pk10 rašė:del literaturos tai as suprantu del ko reike analizuot bet nesuprantu as pacios programos kuri tik atbaido nuo literaturos kuri tau tik kisa mastimo kripti, tipa ir tt. ir dar, del to kad kazkuo tapceu as tikrai dirbu ir nieko nesitikiu is kitu bet ka as galiu padaryt jei ne viskas nuo manes priklauso, o pozityvaus mastymo as visai nenoriu as is esmes esu pries vien geru savybiu matyma
cia tau visiskai pritariu, kad mokykline programa atbaido visus nuo knygu, nes lietuviai, kuriu daugiausia, rase tai kas jiems svarbiausia buvo, bet man tai neidomu, nors kai kuriuos kurinius galima skaityti ir skaityti, bet jie neitraukti i programa. butu daug idomiau jei paliktume daugeli tu kureju ramybeje ir skaitytume daugiau siuolaikiniu rasytoju, tokiu kaip Malukas, Gavelis (nors jis man nelabai patinka), manau, kad naudos butu daugiau ir idomiau skaityti.
No smint - no kiss, no kiss - no sex, no sex - no baby, no baby - no problem. So no smint - no problem :)

Vartotojo avataras
Alastor
rašytojas profesionalas
rašytojas profesionalas

Standartinė Alastor » 2005 02 24 17:08

pritariu Egliuk del literaturos. O tai dabar mokomes apie visokias Zemaites kaimietes kurios rase apie kaimo gyvenima( kas dabar laaaaaabai aktualu) nuobodziai ir neidomiai.

Vartotojo avataras
pk10
prarasta siela

Standartinė pk10 » 2005 02 24 18:22

sis temos posukis man visai patinka nes esu skaites visai nemazai o tai jus pasiulykit konkrecius kurinius i programa ir del ko juos reiketu det pvz as siulau 'kovos kluba' nes kaip jau daug kur rasau tai man labiausiai patikusi knyga be to ji atstovauja kitokes paziuras nei mokykla ir daug labiau ismoko vertint gyvenima

Vartotojo avataras
egliukas
profesionalas
profesionalas
Susisiekti:

Standartinė egliukas » 2005 02 24 19:03

Kovos klubas, Maluko Siukslyno zmones ir kitos jo knygos, nes tai tikrai labai aktualios knygos jaunimui, Remarkas, Hese (cia aisku vyresnese klasese), o daugiau siuo metu niekas lyg ir nesauna.
No smint - no kiss, no kiss - no sex, no sex - no baby, no baby - no problem. So no smint - no problem :)

Vartotojo avataras
Laurynas
administratorius
administratorius

Standartinė Laurynas » 2005 02 24 20:32

Lietuviu klasiku knygos visai idomios.

Pavyzdziui Viliu Karaliu perskaiciau gal per diena, Petro Cvirkos "Frank Kruk" irgi per kelias dienas. Pries kelias savaites perskaiciau sia knyga pakartotinai - manau aktualumo dar ilgai nepraras. Dipukai dar ir dabar amerikoje tokie patys, niekas nesikeicia.

Remarko knygas tai pirkdavau atsimenu, turiu gal tris: "Jodasis obeliskas", "Triumfo arka", "Laikas gyventi ir laikas mirti". Is ju atsimenu tik pirmaja -"Juodasis obeliskas" labai realistika knyga su gera humoro doze.

O H.Heses "Stepiu vilkas" suprast, reikia ir smegenu turet. Peskaityt Heses gyvenimo aprasyma, pastudijuot eses. Ir tik protingas romantiskos sielos zmogus supras rasytojo perteikiama gyvenimo tikroviskuma.
Kitam ta knyga parasciausiai pasirodys sunkiai skaitoma ir visiskai neidomi.

Aisq mokyklos programose daug ka ir keist reikia.

Taciau Zemaite, Simonaityte, Cvirka - juk tai klasika.
Zinoma musu klasikai buvo kaimo zmogeliai ir rase apie kaima.
Kokia ten romantika gali buti kaime, kaime tik niuri kasdienybe.
Va rusu klasikai daugiau tos romantikos izvelgdavo aukstuomenes aka elito gyvenime - grafaites, kunigaikstytes, dvarai, meiles peripetijos - va cia didesne plotme romantikai. Atsimenu mokykloje skaiciau ir Turgeneva ir Lermontova (knygas isleistas lietuviu kalba). Pvz. Turgenevo apsakymas "Pirmoji meile" paliko dideli ispudi. Lermontovo "Musu laiku herojus" ir topine knyga buvo. Klasika lieka klasika, kadangi tu lietuviu rasytoju kuriniu baisiai mazai turime - manau jas perkaityt tiesiog kiekvieno moksleivio pareiga. Taip ugdosi pilietiskumas ir moralines vertybes. Pavyzdziui Ievos Simonaitytes "Aukstuju Simoniu likimas" - juk tokia knyga perskaites neisi balsuot uz Uspaskicha, ar nevaziuosi plaut leksciu i Airija.

Vartotojo avataras
pk10
prarasta siela

Standartinė pk10 » 2005 02 24 20:40

1.tai tu ka laurynai is moksleiviu nori atimt dar bent metus gyvenimo ?
2. ko verta tokia literatura? as nors skaitau kas man patinka taceu esu nacionalistas o kas nores klasikos tas susiras
3. ta skaitymo prievarta tikrai nepades nes ji veiksminga max iki 12 metu o po to kiekvienas protingesnis moksleivis igija jai imuniteta ir jos duodami rezultatai minimalus

Vartotojo avataras
SaZ
Master Builder
Susisiekti:

Standartinė SaZ » 2005 02 24 21:31

kada noriu tada paskaitau :)
siaip truputy netikiu tom rekomendacijom nes pvz daug kas sake
kad keruako "kelyje" superine knyga... nelabai idomu skaityti pasaka be galo,tas pats per ta paty ypac kai ji ne puslapy o 500 puslapiu uzima :)
kai uzplauks skaitymo nuotaika tada ir susirasiu kanors...

Skelbti atsakymą

Grįžti į